Parks and Gardens Company

Vertigo

Alle bomen hebben hun eigen kenmerken. Afhankelijk van zijn soort, variëteit of cultivar groeit elke boom in een verschillend tempo en bereikt hij verschillende hoogten en breedten.

De juiste boom op de juiste plaats planten

Kleine houten brug over een rivier in de herfst

Uw tuin is onze zaak

De juiste standplaats voor een boom kiezen

Alle bomen hebben hun eigen kenmerken. Afhankelijk van de soort, het ras of de bodem waarin hij groeit, groeit elke boom in een ander tempo en bereikt hij verschillende hoogten en breedten. Deze verschillen in fysionomie betekenen dat we een plan moeten maken en erover moeten nadenken om ervoor te zorgen dat we de juiste boom op de juiste plaats planten. We moeten onze doelstellingen duidelijk definiëren en de obstakels op het terrein identificeren.

haar korte- en langetermijndoelstellingen bepalen

Het planten van een of meer bomen is een project dat complex kan zijn, afhankelijk van de configuratie van het terrein en de obstakels (gebouwen, oriëntatie, hoogspanningsleidingen, enz.). Daarom is de eerste taak die moet worden volbracht vóór de eerste schop aarde, het op papier zetten van uw doelstellingen.

Voorbeelden van doelstellingen die bij de aanplant van bomen moeten worden bereikt:

  • Het creëren van intimiteit
  • Het geluid blokkeren
  • Het creëren van schaduw
  • Het geven van een ornamentele waarde aan een eigendom
  • Hekken vervangen door vegetatiehagen
  • Vervanging van bomen aan het einde van hun levensduur
  • De wind tegenhouden
  • De woning zomer en winter temperen
  • Voorkomen van bodemerosie

Het beplantingsproject moet beantwoorden aan behoeften op korte termijn, aangezien een boom er lang over doet om volwassen te worden, tenzij u ervoor kiest een groot onderwerp te planten. Het is duidelijk dat de behoefte aan privacy en schaduw pas over enkele jaren vervuld zal zijn. Het beplantingsproject moet dus uit een oogpunt van ornamentiek bevredigend zijn, wil het op korte termijn gewaardeerd worden.

Bomen: scheppers van intimiteit

Of het nu gaat om het verbergen van de voorkant van een huis in een stedelijke omgeving of om het creëren van een scherm met de buren, bomen zijn kampioenen in het creëren van intimiteit. Voor deze taak wordt vaak gekozen voor naaldbomen, omdat zij hun bladeren (naalden) 12 maanden per jaar houden. De dichtheid van het bladerdek maakt van deze conifeer een uitstekende keuze voor maximale privacy.

Geluid maskeren met bomen

Bomen zijn in staat veel van het geluid dat door het stadsverkeer wordt veroorzaakt te verminderen en te absorberen. Daarom zien we vaak aangeplante hagen langs de randen van hoofdwegen die eigendommen van hoofdwegen scheiden. Nogmaals, zachthout is een goede keuze voor geluidsdemping het hele jaar door.

Bomen gebruikt als parasols

Verscheidene soorten loofbomen kunnen worden gebruikt als parasol boven een terras of patio. Sommige van deze loofbomen zijn zeer breed en kunnen daardoor een groot deel van een terras bedekken, zodat de eigenaars kunnen genieten van de warme zomerdagen.

Bomen verbeteren eigendommen

Als wij de keuze hadden tussen twee gelijksoortige huizen van gelijke waarde, welk huis zouden wij dan kiezen tussen een huis dat helemaal geen bomen heeft en een huis met prachtige bloemperken en een mooie verscheidenheid van goed gekozen volwassen bomen? Natuurlijk zal het huis met een goed beplante kavel sneller verkopen dan zijn concurrent van gelijke waarde. Bomen zijn een sterk verkoopargument omdat het zo lang duurt om ze te laten groeien.

Boom in de zonsondergang

Van een gewone omheining een groene omheining maken

Wie beter dan een stalen hek om een woonerf af te bakenen? Behalve dat een stalen hek geen privacy biedt, heeft het ook geen sierwaarde voor een stuk grond. Waarom geen hekken vervangen door cederhouten heggen of andere soorten zogenaamde groene hekken? Een cederhaag of hardhouten haag vergt onderhoud, maar geeft privacy en een beetje groen aan een achtertuin. Een type groene omheining dat steeds populairder wordt, zijn schuttingen van levende wilgentenen.

Leven na de dood

Zoals alle levende dingen, sterven bomen op een dag. In plaats van verrast te worden door de dood van een boom en gedwongen te worden de boom om te hakken zonder een backup te hebben om hem te vervangen. Het is beter om vooruit te plannen en een nieuwe te planten wanneer u merkt dat een boom verzwakt of wordt aangetast door een insectenplaag, zoals sclerofyl, of door een schimmel zoals chalarose in het geval van essen.

Windscherm bomen

Bomen absorberen niet alleen geluid, maar kunnen ook als windscherm fungeren. Vaak worden bomenrijen in velden geplant om de invloed van de wind op de gewassen te verminderen. We zien ook deze prachtige hoge heggen die de huizen in de Eastern Townships beschermen.

Bomen: natuurlijke airconditioners

Door de juiste boom op de juiste plaats te planten, kan hij fungeren als een natuurlijke airconditioner. Bomen die worden geplant om de overheersende westenwinden af te snijden, helpen de verwarmingskosten in de winter te verminderen. Ook zal hardhout dat wordt geplant om de hoeveelheid zonlicht op een huis in de zomer te verminderen, helpen de temperatuur in het huis te verlagen en de kosten van airconditioning te verlagen. Hiervoor moet echter hardhout worden gebruikt, geen naaldhout, zodat in de winter het zonlicht het huis kan bereiken om het te helpen verwarmen.

Bodemsteunen

Bomen en hun wortelsystemen staan bekend om hun vermogen om bodems die gevoelig zijn voor erosie vast te houden. Of het nu langs een beek, een meer of een grote hoogteverschil is, bomen zijn kampioenen in het voorkomen van bodemerosie. Loofhout heeft de neiging een dieper wortelstelsel te hebben dan zachthout, dat meer aan de oppervlakte blijft.

Obstakels waarmee rekening moet worden gehouden alvorens een boom te planten

Een boom die op de verkeerde plaats is geplant, kan op korte termijn op de juiste plaats lijken te staan, maar op middellange termijn schadelijk of op lange termijn zelfs gevaarlijk worden. Zo kan een rode eik die tussen de ingang van het erf en het huis is geplant, er de eerste 5 jaar goed uitzien, maar op middellange termijn zal hij eikels produceren bovenop de voertuigen en de carrosserie beschadigen. Op langere termijn zullen zijn wortels infiltreren in ondergrondse leidingen, aangezien rode eik wortels produceert die diep in de grond doordringen.

Het huis

Een boom die te dicht bij een huis is geplant, kan de riolering beschadigen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan een wortel een fundering in goede staat niet doen barsten, maar hij kan wel in een bestaande scheur binnensijpelen en waterinfiltratie veroorzaken. Het wordt afgeraden om bomen die grote en zware vruchten voortbrengen in de buurt van huizen te planten om schade aan het dak en de dakgoten te voorkomen.

De ingang van de binnenplaats

Het wordt aanbevolen om geen naaldbomen langs opritten te planten, aangezien zachthout de neiging heeft om veel sap te produceren. Deze afscheidingen verstoppen niet alleen uw auto, maar zijn ook vrij zuur en kunnen de lak aantasten van auto's die er regelmatig aan worden blootgesteld. Nogmaals, bomen die veel hard fruit produceren, moeten worden vermeden omdat ze gemakkelijk in de carrosserie van blootgestelde auto's prikken.

Het zwembad

Om voor de hand liggende redenen zou het planten van bomen in de buurt van een zwembad geen verstandige keuze zijn. Ten eerste, als de boom niet ten noorden van het zwembad wordt geplant, zal hij vroeg of laat op de dag schaduw creëren voor het zwembadwater. Ook zal een boom met takken die over het zwembad hangen, tijdens het zwemseizoen bladeren en vruchten in het zwembad laten vallen.

De elektrische draden

Bomen en draden gaan niet goed samen. Indien grote bomen onder middenspanningsdraden worden geplant, zal hydro québec deze om de 3-5 jaar komen verzorgen. Als HQ bomen snoeit die schadelijk zijn voor de hoogspanningslijn. Hun opdracht is om de takken over een afstand van 3 meter van de draden weg te halen. Vaak worden de bomen gesnoeid omdat ze in de 3 m zone staan. Zorg voor een goede afstand tot de draden of plant kleinere bomen wanneer ze volgroeid zijn om mogelijke problemen te voorkomen.

Naburige eigendommen

Vergeet uw buren niet wanneer u bomen plant! Hebben de buren ook een zwembad dicht bij de eigendomsgrens? Zal de geplante boom de op het erf geparkeerde voertuigen hinderen? Dit zijn het soort vragen dat u zich moet stellen voordat u een boom plant, om te voorkomen dat er burenruzies ontstaan die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden.

Spelletjes voor kinderen

Om voor de hand liggende redenen zijn er bepaalde boomsoorten die uit de buurt van kinderspeelplaatsen moeten worden gehouden. De meidoorn, bijvoorbeeld, is een kleinblijvende boom die zeer stijve stekels produceert tot 5 cm lang, soms meer. Zeer snel groeiende bomen moeten worden vermeden omdat zij bij wind- of sneeuwstormen als eerste breken. Hun geringe houtdichtheid is verantwoordelijk voor hun grote zwakte. Populieren, wilgen, enz. zijn voorbeelden.

Maak een plan

Zodra de doelstellingen zijn bepaald en de belemmeringen van het onroerend goed zijn geïdentificeerd, is de volgende stap de opstelling van een plan. Aan de hand van de plattegrond van het terrein is het gemakkelijk de obstakels te identificeren en de gewenste bomen te plaatsen, rekening houdend met hun grootte bij volwassenheid. Aan de hand van dit plan kan het boomplantproject beter worden gevisualiseerd en kunnen zo nodig corrigerende maatregelen worden genomen. Deze stap is zeer belangrijk en het is de moeite waard er tijd aan te besteden. Als de bomen eenmaal goed geworteld zijn, is het moeilijk om van gedachten te veranderen.

Verwante Artikelen

Hoe onderhoud je je tuin in de zomer?
Hoe onderhoud je je tuin in de zomer?

Met de komst van de zomer en de verzengende temperaturen, is het absoluut noodzakelijk om de juiste gebaren te maken om uw tuin te onderhouden. Van maaien tot water geven, hier zijn een paar tips die u zullen helpen om de zomer met een gerust hart door te komen

Prik het op Pinterest