Parks and Gardens Company

Vertigo

Bomen

Een te hoge boom, takken die verloren gaan in de tuin van de buren, "Vertige" beschikt over gediplomeerde en verzekerde snoeiklimmers met jarenlange ervaring in de moeilijkste kap- en snoeiwerken. 

Uw tuin is onze zaak

Aanplant van grote bomen

Wist u dat het mogelijk is tientallen jaren te besparen door planten te planten die al tot 50 jaar oud zijn.

Rooien

Het rooien is vooral esthetisch. Wij verwijderen de stronk om de grond te kunnen egaliseren en zo alle sporen van de gevelde boom te verwijderen. Soms is rooien heel praktisch wanneer de gevelde boomsoort zilveresdoorn, wilg of populier is. Deze zeer snelgroeiende bomen hebben de neiging om gulzige bomen uit de stronk te produceren. Wanneer de stronk wordt neergelaten en begraven, is het veel moeilijker voor de boom om stompscheuten te laten groeien. Als de stronk eenmaal verwijderd is, heeft u een tegenstander minder tegen de messen van uw maaier. Uw kinderen zullen niet langer hun houvast verliezen aan de wortels of de stronk zelf.

Kortom, na onze passage, zal niemand vermoeden dat er ooit een boom op uw land stond.

Na het rooien kan een nieuwe boom worden geplant. Helaas is het niet mogelijk een boom te verplanten precies op de plaats waar de stronk van de andere boom stond, omdat er altijd wat holler hout in de grond achterblijft. We raden aan de boom een paar meter van de oude stronk vandaan te planten!

Snoeien en snoeien

Gespecialiseerd in tuinaanleg en tuinonderhoud, biedt Vertige u aan om uw planten in conditie te houden.

Ons bedrijf verzekert u van het respect voor de natuur en de geldende reglementering bij het uitvoeren van snoei- en snoeiwerken. Om de veiligheid van goederen en personen te garanderen, worden de snoeiwerkzaamheden uitgevoerd door specialisten. Ze nemen de leiding:

  • Landschapsgrootte
  • De omvang van de opleiding
  • Het schoonmaken van alle soorten bomen
  • Sanitair snoeien
  • Volledige reiniging van de omgeving

Ongeacht de hoogte van de boom, de diameter of de locatie, de klimmer maakt zuivere sneden die op natuurlijke wijze genezen en zo gezonde bomen bevorderen.

Slachten en ontmantelen

Een boom veroorzaakt overlast op uw eigendom, of hij nu moeilijk toegankelijk of onevenredig hoog is, Vertige zorgt voor alle nodige ingrepen.  

Als de boom niet zonder gevaar voor uw huis of omgeving kan worden geveld, zullen wij hem stap voor stap kappen.  

Natuurlijk zorgen wij voor al het afval dat vrijkomt, wij versnipperen takken en stammen en zorgen voor de volledige verwijdering van dit groenafval.

Het is vaak in uw eigen belang om het hout na het kappen te bewaren. Wij kunnen het op uw wensen vormen, zodat het kan worden gebruikt als brandhout, verkocht of gegeven aan mensen die u een plezier wilt doen.

 

Boomverzorging

Haubanage

Om een boom te beveiligen en takbreuk te voorkomen, staat "Vertige" tot uw dienst om afspandraden te plaatsen en zo uw boom te verstevigen.
Afspandraden worden uitgevoerd om het risico te beperken dat verbonden is aan het afbreken van takken waarvan de mechanische sterkte verzwakt is.

Dit helpt om de boom in zijn integriteit te behouden en mensen en eigendommen in de buurt te beschermen.

Zelfs bij een breuk moet de lijkwade voorkomen dat de tak op de grond valt.
Deze techniek heeft het voordeel dat de boom wordt verstevigd zonder traumatische wonden te veroorzaken en zonder de natuurlijke draagkracht en het volume van de boom te veranderen.
U hoeft ons later niet meer te bellen voor een dringende tussenkomst!

Behandelingen

Veranderingen in het klimaat stellen uw bomen soms op de proef. Zoals elk levend organisme, hebben zij voldoende water nodig.
Herhaalde en langdurige droogteperiodes, die gepaard gaan met soms zeer hoge temperaturen, maken de fotosynthese soms zeer gecompliceerd of zelfs onmogelijk.
Het besproeien van de bomen is dus een actie die zoveel mogelijk moet worden gepland.
Soms is het mogelijk om een boorgat te boren om toegang te krijgen tot een waterpunt, of om regenwater op te vangen in een regenput.
Omgekeerd moeten sommige bomen in de winter tegen de kou worden beschermd.
Het is ook nuttig om de bodem te voeden, wat kan worden gedaan door de bodem te ontbinden en te bedekken met mulch in de vorm van BRF, dat naarmate het ontbindt de nodige mineralen en voedingsstoffen zal leveren.
Sommige boomsoorten zijn bijzonder kwetsbaar bij storm, zware regenval of sneeuwval omdat hun hout vrij bros is (o.a. wilgen, populieren, ceders, ...). Preventief snoeien om de kroon lichter te maken zal het risico op het scheuren van grote timmertakken sterk beperken en uw bomen een veel esthetischer aanblik geven.
Ten slotte maken sommige insecten het leven van uw bomen moeilijk. Het is mogelijk hun actie te verminderen door feromoonvallen te plaatsen die hun actie zullen beperken of door de roofdieren te bevoordelen die zich met hen voeden.

Prik het op Pinterest