Parks and Gardens Company

Vertigo

Loggen

De eerste doelstelling is bosbouw, d.w.z. de vernieuwing van opstanden (regeneratiekap...) en de aangroei van bomen voor de toekomst (dunningskap) mogelijk maken; de tweede is economisch, d.w.z. een financieel rendement voor de eigenaar en de bevoorrading van de industrie verzekeren; de derde is het bos in een zo goed mogelijke gezondheidstoestand houden; ten slotte is er een ecologische en sociale doelstelling, d.w.z. dat de bosbouw bijdraagt tot het behoud van de biodiversiteit, bodembescherming, openbare ontvangst en landschapsbeheer.

Uw tuin is onze zaak

Kappen en ontbossing

Wij bieden ook de ontbossing dienst aan. Of het nu is voor een vastgoedbouwproject, om u wat meer vrije ruimte te geven op uw beboste eigendom of om een selectieve snede te maken in uw bos om de edele soorten te behouden die op lange termijn meer waarde zullen hebben. Daar zijn we hier voor! Naar onze mening is het opruimen en beheren van onderbegroeiing een must voor iedereen die ten volle van zijn eigendom wil genieten.

Wij zijn uitgerust om een taak als deze uit te voeren. Met onze versnipperaar kunnen wij de takken in onze vrachtwagen laden en hun volume bijna 10 keer verkleinen, wat een maximale doeltreffendheid voor dit soort werk garandeert. Bovendien, als u de chips wilt houden, zullen wij ze graag bij u achterlaten op het werk. Ze zijn ideaal voor het bedekken van bospaden of zelfs voor gebruik als mulch.

Verwijdering van schorskevers

Momenteel worden de Waalse sparren aangevallen door insectenplagen, de schorskevers (Ips typographe), die op korte termijn de dood van de boom en op middellange termijn de aantasting van het hout veroorzaken. De omvang van de insectenplagen leidt tot een ernstige gezondheidscrisis met een zeer hoog risico van besmetting van naburige sparren.

Vandaar het grote belang van een billijke en gerichte interventie door Vertige.

Verkoop van hout

Als boomverzorgers verzamelen we regelmatig hout van de bomen die we ontmantelen. Wij geven het liever weg of verkopen het tegen een lage prijs dan dat wij het zelf wegdoen, omdat dit de prijs van onze diensten verhoogt voor onze klanten die het hout niet wensen te houden.
Wij moeten het dan immers laden, vervoeren, lossen, minstens 2 jaar opslaan, op het ogenblik van de verkoop opnieuw laden, opnieuw vervoeren en op het ogenblik van de levering opnieuw lossen.
Met andere woorden, het hout zal al zijn waarde verloren hebben in al deze verwerkingsstappen.
Wij passen dit Win-Win systeem toe waar mogelijk, omdat het de kosten voor iedereen vermindert.
De volgende soorten worden gratis gegeven: populier, wilg, conifeer.
Hoewel deze houtsoorten qua energiekracht niet erg efficiënt zijn, bieden ze een zeer interessante oplossing voor mensen die op hun verwarmingskosten willen besparen.
Efficiëntere soorten zoals berk, esdoorn worden verkocht voor 15 euro per verdieping in 30 cm ongespleten stammen die ter plaatsekunnen worden afgehaald.
De best presterende soorten zoals beuk, eik, haagbeuk, es, robinia, fruitbomen, worden verkocht aan 25 euro/stere (nietgekloofd)
Dit is vers hout, ter plaatse af te halen, maar wij kunnen het u leveren tegen een kleine meerprijs afhankelijk van de hoeveelheid en de afstand.
Wij verkopen ook droog en gekloofd hout aan 55 euro/stere.
Aarzel niet om ons een e-mail te sturen om te informeren naar de mogelijkheden en de tarieven voor eventueel transport.

Verkoop van BRF

Versnipperd ramshout - of BRF - is een mengsel van versnipperingsresten van verse houttwijgen en jonge takken. Wanneer het uit de versnipperaar komt, wordt het snel in een dikke laag over de grond uitgespreid. Rijk aan lignine, voedingsstoffen, suikers, eiwitten, celluloses, tannine, zal het de cyclus reproduceren die van nature in het bos aanwezig is. Als het ontbindt, trekt het schimmels aan, die op hun beurt de pedo-fauna van de bodem aantrekken. Er is een symbiose ontstaan. De levenscyclus van de pedofauna genereert leven en dood van levende wezens die hun biologisch water teruggeven aan de aarde. Bovendien doden bodemschimmels schadelijke bodemwormen en voorzien ze de plant van antibiotica.
Er ontstaat humus: een zacht, gezond, luchtig materiaal, rijk aan organische koolstof, dat water opneemt en vasthoudt.

De kwaliteiten van BRF

BRF herstelt uitgeputte gewasbodems. Uw grond wordt vruchtbaar, gemakkelijk te hanteren, flexibel. Het hoeft niet meer geploegd te worden. Het is niet langer onderhevig aan de grillen van het weer en droogt niet langer uit.
Uw gewassen bloeien met minder - of geen - water, meststoffen en zelfs pesticiden. Onkruid en ziekten worden in deze grond geneutraliseerd.

Prik het op Pinterest