Parks and Gardens Company

Vertigo

Snoeien of snoeien: het afknippen van dode, zieke, aangetaste en zwakke takken.

Snoeien en snoeien van bomen

Snoeier aan het werk

Uw tuin is onze zaak

Schachtsnoei en snoeien van bomen

Bomen snoeien, ook bekend als boom snoeien, bestaat uit het kappen van de dode, zieke, gebroken, schadelijke en zwakke takken van een boom. Bij het snoeien van bomen klimmen onze boomverzorgers met behulp van harnassen en touwen. Deze apparatuur helpt ons toegang te krijgen tot de takken die verwijderd moeten worden. Wij gebruiken de beste snoeitechnieken voor bomen. Wij snoeien geen bomen aangezien deze praktijk schadelijk is voor de bomen op korte en lange termijn. Goed snoeien mag de draagkracht van de boom niet breken.

Dode takken

Dode takken mogen nooit in een boom blijven zitten. Ze kunnen vallen wanneer je het niet verwacht. Zij kunnen iemand verwonden of eigendommen beschadigen wanneer zij vallen. Een dode tak die lang in een boom blijft zitten, veroorzaakt bovendien littekenvorming aan de riek en nodigt daardoor schimmels en ziekten uit om zich in de riek te nestelen.

Bomen die door insectenplagen worden aangetast, sterven soms zeer snel af. De schorskever is een goed voorbeeld. Als uw boom snel afsterft en een groot percentage van de takken niet meer in leven is, moet de boom misschien worden gekapt.

Het snoeien van bomen verbetert ook het esthetische uitzicht van uw boom en geeft hem een gezonde uitstraling.

Zieke takken

Als zieke takken worden beschouwd takken waarin ongewenste schimmels, kanker en ziekten zoals de zwarte knobbel van kers worden aangetroffen. In het geval van de zwarte knobbel, bijvoorbeeld bij het snoeien van de boom, moeten de door de ziekte aangetaste takken worden afgeknipt om de verspreiding van de ziekte naar de rest van de boom te beperken.

Hinderlijke takken

Takken mogen nooit steunen op de elektriciteits- en distributiekabels op uw terrein. Als ze al enkele jaren op uw draden rusten, bestaat het risico dat de schors van de tak de draden begint te binden. Hierdoor komt er spanning op de stroomtoevoermast te staan, waardoor deze kan breken. Idealiter moet de boom zo worden gesnoeid dat er enige afstand tussen de takken en de draden overblijft. Dit voorkomt stroomuitval in geval van ijsgang. Voor boomtakken die te dicht bij een hoogspanningsdraad liggen, kunt u bij Ores terecht voor een snoeiservice.

Als takken uw dak raken, is het ideaal om ze op een afstand van uw huis te houden om een goede ventilatie mogelijk te maken. Een door takken aangetast dak zal onderhevig zijn aan vochtophoping en schimmelgroei. Dit versnelt de slijtage van uw dak. Snoei de boom altijd zo dat er minstens 1,5 m afstand blijft tussen de takken en het dak om de luchtcirculatie te bevorderen.

Met de juiste boom op de juiste plaats worden veel problemen op lange en korte termijn vermeden. Een boom op de verkeerde plaats wordt vaak omgezaagd, terwijl een boom op de juiste plaats veel langer kan leven!

Snoeien in een mand

Wij kunnen ook de kruin van uw boom optrekken, wat niet alleen de circulatie onder de boom vergemakkelijkt, maar hem ook een majestueuzere uitstraling geeft in het geval van een boom met hoge stammen.

De zwakke takken

Zwakke takken moeten worden afgeknipt voordat ze uit zichzelf afbreken en meer schade aanrichten. Gespleten, afstervende, gebroken of gedraaide takken worden als zwak beschouwd. Wanneer grote takken zwak of te hol lijken, kan een afspanning worden uitgevoerd. Een scheerlijn helpt om de takken langer te houden zonder het risico te lopen dat het eigendom breekt. Wanneer we een scheerlijn installeren, raden we sterk aan de boom te snoeien om het werk te optimaliseren.

Afromen of aanvullen...

Het is niet raadzaam om de kop(pen) van uw boom (bomen) te laten afzagen of om ze tot "ballen" te laten snoeien. Als een boom gesnoeid wordt, zal elke afgeknipte tak later een tiental hebzuchtigen voortbrengen. Gourmetten zijn "stress" takken gecreëerd door de boom. Ze worden gebruikt om het licht te krijgen dat de boom nodig heeft om te overleven na een grote stress. Zij groeien extreem snel en zijn gemaakt van minder dichte vezels en zijn dus kwetsbaarder. Uw boom zal snel weer de oorspronkelijke hoogte bereiken, maar zal veel gevaarlijker worden door deze verzwakte takken.

Wij raden af de bomen te toppen, omdat dit de boom totaal ontstructureert en het probleem alleen maar uitstelt, aangezien de takken die na een paar jaar zullen opkomen kwetsbaarder zullen zijn dan de takken die we eerst hebben gekapt.

Bedenk altijd dat het op de juiste wijze snoeien van bomen de levensduur van uw boom met meerdere jaren verlengt en tegelijkertijd het risico van schade aan uw eigendommen vermindert. Hier volgt een korte lezing over de beste praktijken bij het snoeien van bomen: snoeien zonder snoeien of "tawaner", zoals ze in het jargon zeggen.

Verwante Artikelen

Hoe onderhoud je je tuin in de zomer?
Hoe onderhoud je je tuin in de zomer?

Met de komst van de zomer en de verzengende temperaturen, is het absoluut noodzakelijk om de juiste gebaren te maken om uw tuin te onderhouden. Van maaien tot water geven, hier zijn een paar tips die u zullen helpen om de zomer met een gerust hart door te komen

Prik het op Pinterest