Parks and Gardens Company

Vertigo

Met de komst van de zomer en de verzengende temperaturen, is het absoluut noodzakelijk om de juiste gebaren te maken om uw tuin te onderhouden. Van maaien tot water geven, hier zijn een paar tips die u zullen helpen om de zomer met een gerust hart door te komen

Hoe onderhoud je je tuin in de zomer?

Uw tuin is onze zaak

Een mooie groene tuin

Elk seizoen heeft zijn eigen beperkingen en zijn eigen genoegens bij het tuinieren. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om een tuin groen te houden midden in de zomer wanneer de temperaturen stijgen. Moeilijk maar niet onmogelijk!

Water geven op het juiste moment

Tijdens de zomermaanden moet u heel voorzichtig zijn met hoe vaak u uw tuin en planten water geeft, maar ook wanneer u dat doet. En met goede reden. Extreme temperaturen belasten uw planten, die u vervolgens moet vertroetelen om te voorkomen dat ze afsterven.

Het eerste advies is dat het beter is uw tuin één keer goed te besproeien dan elke dag in kleine hoeveelheden. Aarzel niet, als de temperaturen warm maar niet verzengend zijn, om uw watergift te spreiden. Tweede tip: 's avonds water geven in plaats van 's morgens. Als het overdag erg warm is, kan het water verdampen. Tot slot, om de watertoevoer te optimaliseren, plaats een mulch rond uw planten om de waterverdamping te beperken.Water op het juiste moment
In de zomer moet u heel voorzichtig zijn met hoe vaak u uw tuin en planten water geeft, maar ook met het moment waarop u dat doet. En met goede reden. Extreme temperaturen belasten uw planten, die u moet verzorgen om te voorkomen dat ze sterven.

Het eerste advies is dat het beter is uw tuin één keer goed te besproeien dan elke dag in kleine hoeveelheden. Aarzel niet, als de temperaturen warm maar niet verzengend zijn, om uw watergift te spreiden. Tweede tip: 's avonds water geven in plaats van 's morgens. Als het overdag erg warm is, kan het water verdampen. Tot slot, om de watertoevoer te optimaliseren, plaats mulch rond uw planten om de waterverdamping te beperken.

Moet ik mijn gazon in de zomer maaien en besproeien?

In de zomer heeft het gazon als eerste te lijden onder de hogere, zelfs verzengende temperaturen en de zonnestralen. Om de schade te beperken, moet uw groene gazon ook worden bewaterd. Geef uw gazon 's avonds een keer per week of zo water.

Als het om maaien gaat, moet u het tempo verlagen ten opzichte van de lente en slechts om de twee tot drie weken maaien. Zorg ervoor dat u bij het maaien voldoende hoogte overlaat om uw gazon tegen droogte te beschermen.

De tuin tijdens de vakantie

Gaat u op vakantie en heeft u niemand om voor uw tuin en planten te zorgen? Geen paniek! Zelfs in de zomer en tijdens elke periode waarin het minder regent, kunt u gemakkelijk anticiperen op de waterbehoeften van uw planten en ze beschermen.

Maak daartoe een inventaris van uw zonminnende planten, de planten die van de zon te lijden hebben en in het donker kunnen leven, en de planten die veel water nodig hebben. Bescherm de planten die het gevoeligst zijn voor extreme temperaturen, zelfs als dat betekent dat u ze naar binnen moet halen als ze kunnen worden vervoerd en tegen het donker kunnen.

Tenslotte, programmeer uw automatische besproeiingssysteem.

Als u er geen hebt, bewaar dan uw plastic water- of frisdrankflessen en koop in tuincentra micro-poreuze keramische kegels. Dit gereedschap wordt rechtstreeks op de hals van de fles geschroefd. Vul je fles met water, voeg indien nodig meststof toe, boor een paar gaatjes in de bodem van de fles en steek de fles met de kegel in de grond bij je planten. Hoe waterintensiever de planten, hoe meer flessen u met dit eenvoudige maar ingenieuze systeem zult moeten installeren.

Goed werk en tot binnenkort voor meer tips en advies 

Verwante Artikelen

Prik het op Pinterest