Parks and Gardens Company

Vertigo

Een mooie tuin in de zomer? Enkele tips om uw gazon in de lente een boost te geven

Boost uw gazons voor de zomer

Uw tuin is onze zaak

Bereid uw gazon voor

De natuur komt uit haar winterse lethargie na maanden van regen, kou en sneeuw. Je tuin begint wakker te worden, groen te worden en weer te bloeien!

Je gazon ziet er waarschijnlijk niet uit. Het is tijd om het een zetje te geven.

Met een paar eenvoudige gebaren geniet u van een mooie tuin voor de mooie dagen.

Opruimen.

Tijdens de winter zijn er veel bladeren, takken en twijgjes op uw gazon gevallen. Zorg ervoor dat je het gebied ontruimt en verwijder alle rommel die erop ligt.

Door uw gazon lichtjes aan te harken, verwijdert u ook onkruid en kleine dode wortels die zich aan de oppervlakte hebben opgehoopt en vermijdt u een teveel aan vilt. Hoewel vilt gewoonlijk een dunne, sponsachtige laag vormt die water en lucht vasthoudt, kan een overvloed aan vilt een broedplaats zijn voor bepaalde plagen en ziekten in het gazon.

Herstel de schade

De eerste draai van de eigenaar kan enige schade aan uw gazon laten zien.

Dood gras, bruine vlekken of een deel van het gazon zonder gras. Het is tijd om actie te ondernemen om uw gazon weer in vorm te krijgen.

Hark de beschadigde plekken om de grond te ontdoen van residu. Bedek deze gebieden vervolgens met nieuwe tuinaarde en egaliseer ze voor het zaaien medio mei wanneer er geen gevaar voor vorst meer is.

De eerste maaibeurt

Vergeet niet de messen van uw grasmaaier te controleren, want die zijn niet scherp genoeg om het gras te beschadigen en het te doen uitdrogen en vergelen. De eerste maaibeurt moet worden uitgevoerd op een hoogte tussen 3 en 5 cm.

Een kleine tip: laat het gemaaide gras op het gazon liggen. Als ze ontbinden, vormen ze een soort natuurlijke meststof en helpen ze ook de groei van onkruid af te remmen.

Goed werk en tot binnenkort voor meer tips en advies 

Verwante Artikelen

Hoe onderhoud je je tuin in de zomer?
Hoe onderhoud je je tuin in de zomer?

Met de komst van de zomer en de verzengende temperaturen, is het absoluut noodzakelijk om de juiste gebaren te maken om uw tuin te onderhouden. Van maaien tot water geven, hier zijn een paar tips die u zullen helpen om de zomer met een gerust hart door te komen

Prik het op Pinterest